Evenementen

GU9C0121.JPG
Roofvogel demonstratie

Tijdens een demonstratie krijg je mooie vluchten te zien van uilen, oehoes, buizerds, valken, gieren, arenden en soms is zelfs de indrukwekkende condor erbij!
Het aantal vogels dat in een demo meedoet is onder andere afhankelijk van de beschikbare ruimte en gebeurt in overleg met de klant.
Tijdens de demo hoor je van alles over de vogels en hun gedrag, hun natuurlijke leefomgeving, verzorging en eventuele bedreigingen.

Deze demo is uniek doordat de vogels dichtbij en tussen het publiek komen! Er wordt samengewerkt met toeschouwers waardoor deze demo spannend is van het begin tot het eind.

Als je een demonstratie heb meegemaakt heb je wat geleerd, lol gehad en vast ook wat spectaculaire foto's kunnen maken. 

Het doel van de demonstratie is het overbrengen van enthousiasme en respect voor dier en natuur.
Ruben kan dat als geen ander: de referenties zijn uitstekend!

Prijs 2021: € 395,- in Zeeland en € 495,-  buiten Zeeland (tot 1 uur reistijd)

Duur: circa 1 uur

Deelnemers: onbeperkt

Roofvogel workshops

Als je meedoet aan een workshop krijg je in een kleine groep (maximaal 15 deelnemers) de mogelijkheid om met verschillende vogels te werken. Je mag ze op de handschoen houden, van handschoen naar handschoen vliegen en er zijn vaak jonge vogels die gevoerd mogen worden.

De workshop is een educatief programma waar je op een actieve manier kennis opdoet over het gedrag van de vogels, wat ze eten, hoe ze jagen en hoe ze verzorgd worden.

Aan het eind krijg je een leuke gadget mee als herinnering.

 

De workshop kan afgesproken worden voor kinderen en volwassenen op externe locaties, bijvoorbeeld bij jou thuis in de tuin, op vakantieparken etc. 

Prijs 2021: externe locatie op aanvraag

Duur: circa 2 uur

Deelnemers: groep van maximaal 15 

Andere mogelijkheden 
 

Fotograferen. Wil je spectaculaire foto’s maken van de vlucht van jachtvogels zoals valken, havik, buizerds? Of durf je ook grotere vogels aan? Een arend, gier of oehoe? Voor groepen tot 10 personen kan je dit afspreken.

DemoXL. In de schoolvakanties zijn er soms langere demo's waarvoor je via de facebookpagina kan aanmelden. Voor groepen tot 20 personen kan je dit boeken of een plekje reserveren met losse aanmelding.

 

Uilennacht. In de wintertijd kan je meedoen aan de spannende “uilennacht”. Je kan dan met de uilen mee in het donker het veld in en zelf de vlucht beleven door ze naar je handschoen toe te laten vliegen. Kleine, middelgrote en héle grote uilen: het kan allemaal! Ook hier kan je via de fb pagina aanmelden zodra dit evenement open staat.

Duur
De voorbeelden zijn gebaseerd op een half dagdeel, meestal van 14.00 - 16.00 uur. Uiteraard kan met besloten groepen elke willekeurig start- en eindtijd worden afgesproken. 

Locatie
De plaats waar wordt afgesproken gaat in overleg met de groep/klant. 

 

Wat we niet doen... 
 

Tentoonstellen. Nog steeds worden roofvogels en uilen op drukke braderieën neergezet. Bezoekers kunnen tegen betaling op de foto met de dieren, die zijn vastgeketend aan blokken. Ruben vindt het onacceptabel dat de vogels in een onnatuurlijke omgeving voor menselijk vermaak worden ingezet. Daarom werkt hij op een educatieve manier waar de vogels zoveel mogelijk in vlucht en ruimte worden gepresenteerd.

Knuffelen. Roofvogels zijn niet geschikt als huisdier of als knuffeldier. Er worden alleen vogels verkocht aan klanten die deskundig zijn en het dierenwelzijn voorop hebben staan.  
 

Ringen aanvliegen

Het aanvliegen van trouwringen heeft geen educatieve waarde en past daarom niet bij de welzijnsprincipes die we hanteren voor de dieren.