top of page

Evenementen

GU9C0121.JPG
Roofvogel demonstratie

Tijdens een demonstratie krijg je mooie vluchten te zien van uilen, oehoes, buizerds, valken, grote gieren, arenden en soms is zelfs de indrukwekkende condor erbij!
Het aantal vogels dat in een demo meedoet is onder andere afhankelijk van de beschikbare ruimte en gebeurt in overleg met de klant. Gemiddeld komen er circa 15 vogels mee.
Tijdens de demo hoor je van alles over de vogels en hun gedrag, hun natuurlijke leefomgeving, verzorging en eventuele bedreigingen.

Deze demo is uniek doordat de vogels dichtbij en tussen het publiek komen! Er wordt samengewerkt met toeschouwers waardoor deze demo spannend is van het begin tot het eind.

Als je een demonstratie heb meegemaakt heb je wat geleerd, lol gehad en vast ook wat spectaculaire foto's kunnen maken. 

Het doel van de demonstratie is het overbrengen van enthousiasme en respect voor dier en natuur.
Ruben kan dat als geen ander: de referenties zijn uitstekend!

Prijs 2024: € 480,- in Zeeland en € 580,- buiten Zeeland (tot 1 uur reistijd)
Duur: circa 60 minuten

Deelnemers: onbeperkt

Roofvogel workshops

Als je meedoet aan een workshop krijg je in een kleine groep de mogelijkheid om met verschillende vogels te werken. Je mag ze op de handschoen houden, van handschoen naar handschoen vliegen en er zijn vaak (jonge) vogels die gevoerd mogen worden.
 

De workshop is een educatief programma waar je op een actieve manier kennis opdoet over het gedrag van de vogels, wat ze eten, hoe ze jagen en hoe ze verzorgd worden.

De workshop kan afgesproken worden voor kinderen en volwassenen op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld bij jou thuis in de tuin, op vakantieparken etc. 

Prijs 2023: externe locatie op aanvraag

Duur: circa 2 uur

Deelnemers: groep van circa 15 personen

Andere mogelijkheden 
 

Fotograferen
Wil je spectaculaire foto’s maken van de vlucht van jachtvogels zoals valken, havik, buizerds? Of durf je ook grotere vogels aan? Een arend, gier of oehoe? Voor groepen tot 10 personen kan je dit afspreken.

Bedrijfsuitje 
Een roofvogel workshop is een super leuk bedrijfsuitje. De locatie is in overleg met de klant.

Iets te vieren 
(kinder) verjaardag of familie feest? Ook hier is een demo of workshop een hartstikke leuk idee. 


Duur
De voorbeelden zijn gebaseerd op een half dagdeel, meestal van 14.00 - 16.00 uur. Uiteraard kan met besloten groepen elke willekeurig start- en eindtijd worden afgesproken. 

Locatie
De plaats waar wordt afgesproken gaat in overleg met de groep/klant. 

 

Wat we niet doen... 
 

Tentoonstellen
Het is onacceptabel dat de vogels in een onnatuurlijke omgeving voor menselijk vermaak worden ingezet. Daarom werkt Ruben op een educatieve manier waar de vogels zoveel mogelijk in vlucht en ruimte worden gepresenteerd.

Knuffelen 
Roofvogels zijn niet geschikt als huisdier of als knuffeldier. Er worden alleen vogels verkocht aan klanten die deskundig zijn en het dierenwelzijn voorop hebben staan. Ook bij de verzorging raken we de vogels niet aan en doen we er ons best voor dat de dieren zoveel mogelijk het natuurlijk gedrag laten zien. 

 

Ringen aanvliegen

Het aanvliegen van trouwringen heeft geen educatieve waarde en past daarom niet bij de welzijnsprincipes die we hanteren voor de dieren. Als de klant dit graag wil dan verzorgen we dit in combinatie met een (eventueel aangepaste) demo of workshop.

bottom of page